Udhd-krönikan är borttagen från Dagens Medicins webbplats

Kära alla,

Som krönikör är det alltid trevligt när man har skrivit något som engagerar. Och det har min senaste krönika i Dagens Medicin gjort.

Krönikan handlar om en påhittad diagnos, udhd, och tog avstamp i den verkliga diagnosen adhd. Många läsare har uppfattat det som att krönikan syftar till att förneka att adhd finns. Det har aldrig varit min mening.

Då debatten kring krönikan har blivit mycket infekterad och inte längre är konstruktiv tog chefredaktör Christina Kennedy idag beslutet att ta bort krönikan från Dagens Medicins webbplats. Jag stödjer detta beslut. Ingen tjänar på att debatten polariseras ytterligare.

Bakgrunden till krönikan är att jag pratade med en kollega som är väldigt ordentlig, noggrann och kontrollerad. Hon hade nästan gått in i väggen av sina egna höga ambitioner, viljan att alltid vara duktig och ångesten att aldrig räcka till. Vi skojade om detta beteende och att det stämmer in på många av våra kollegor. Då föddes idén om kriteriediagnosen udhd, en parafras på adhd.

Det var aldrig min intention att såra eller förminska. Krönikan är inte tänkt att handla om adhd. Den är tänkt att handla om udhd.

Tack för att ni lyssnade!

Eftersom många har frågat, så kan ni läsa krönikan här:

du-kan-vara-drabbad-av-udhd-utan-att-veta-om-det-kronikor-dagens-medicin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s