Medicinens sjuka historia fortsätter

Hallå allihopa!

Jag har fått frågor om varför jag i dessa pandemitider väljer att fortsätta min turné. Jag vill förklara mitt och Anagram Lives beslut.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Mina föreställningslokaler är inte stora. De har oftast omkring 100-200 sittplatser. Föreställningen är 70 min lång, dvs under Folkhälsomyndighetens rekommenderade längd på sammankomster.  Det finns också goda möjligheter att tvätta händerna i anslutning till lokalerna.

Vi valde att göra en videoinspelning av turnéns första föreställning i Lund, den 15/3. All publik har erbjudits möjligheten att se den föreställningen hemma i soffan istället. Det har många valt att göra. I Stockholm spelade vi för 20 personer. Ett litet, men trevligt gäng! Som inte behövde sitta tätt.

Det är jag och en producent som åker. Både tåg och hotell ekar tomma, så att hålla socialt avstånd är inget problem.

Efter att ha rest runt i ett ödsligt Coronasverige i några dagar och pratat med taxichaufförer, hotellpersonal, butiksägare, krögare och annat trevligt folk, så är jag just nu bekymrad för samhället och ekonomin.

Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina restriktioner kommer jag självklart att följa dom, men i nuläget tycker jag att det är bättre att hjulen snurrar långsamt än inte alls. Och att de som fortfarande vill och kan uppleva föreställningen live ska få chansen att göra det.

Keep calm and carry on! Och tvätta händerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s